wtorek, 17 listopada 2015

#06 Treningowe kuchenne rewolucje — „Wild Kitchen...” zdrowo, smacznie i prosto!

Potańcowane, pojedzone... ;) potreningowa czysta micha; grillowany/duszony schab na ostro z kaszą jęczmienną wiejską, gotowanymi na twardo jajami i kapustą kiszoną.

Przygotowanie: porcje schabu... mięsa wieprzowego, marynujemy, przyprawiamy według uznania, tu akurat pikantnie, na ostro... ;) lubimy i wkładamy do torebki z silikonowego papieru. Mięcho smażymy... pieczemy na patelni pod przykryciem, bez używania tłuszczu ok. 8/10 min z jednej i drugiej strony, na średnim/małym ogniu” - gotowe.

Grillowany/duszony schab na ostro - 72 g, kasza jęczmienna wiejska... po ugotowaniu - 301 g, jaja gotowane na twardo - 117 g, kapusta kiszona - 155 g.

Porcja liczona na chłopa 70 kg czystej wagi, kaloryczność i makroskładniki... ok. 710 kcal, B [g] - 50, W [g] - 116, T [g] - 22.

Piotr Czesław/Wild Runner's Team

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz