niedziela, 6 grudnia 2015

#13 Treningowe kuchenne rewolucje — „Wild Kitchen...” zdrowo, smacznie i prosto!

Jeden omlet tyle wariacji... ;) Cześć czołem... 6 grudnia, niedziela... Mikołaja. :) Pełen luz, regeneracja... ładujemy baterie na nowy, pełen wyzwań, tydzień.  :) Śniadanie na ekranie... czysta micha; omlet mocy... ;) Pogodnego, słonecznego dnia... przede wszystkim aktywnie :) stayRUN \m/

Omlet... składniki: Jaja x 2 (białko jaja - 80 g, żółtko jaja - 40 g), mąka orkiszowa - 25 g, płatki owsiane górskie - 25 g, mleko 0,5% - 50 ml, banan - 101 g, marchewka - 86 g, papryka czerwona - 47 g, por - 27 g, mała płaska łyżeczka sody oczyszczonej - 2/3 g, przyprawy; sól, papryka słodka, chilli, cynamon, imbir... według uznania.

Przygotowanie omletu było już szerzej omawiane 22 listopada w kuchennej rewolucji #07 ;) także cała filozofia zawarta w... [LINK] :) Omlet smażymy pod przykryciem; ok. 20 min, z jednej i drugiej strony, na średnim/małym ogniu. Usmażony omlecior kroimy i przekładamy kremem z jogurtu naturalnego 3% - 180 g i kakao - 10 g. Technika dowolna... ;) dla opornych instrukcja w postaci oprawy graficznej pod tekstem. :)

Porcja liczona na chłopa 70 kg czystej wagi, kaloryczność i makroskładniki... Waga - 674 g, ok. 689 kcal, B [g] - 38, W [g] - 81, T [g] - 23.

Piotr Czesław/Wild Runner's Team

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz