Jeden
omlet tyle wariacji... ;) Cześć czołem... 6 grudnia, niedziela... Mikołaja.
:) Pełen luz, regeneracja... ładujemy baterie na nowy, pełen wyzwań, tydzień. :) Śniadanie na ekranie... czysta micha;
omlet mocy... ;) Pogodnego, słonecznego dnia... przede wszystkim aktywnie :) stayRUN \m/
Omlet...
składniki: Jaja x 2 (białko jaja - 80 g, żółtko jaja - 40 g), mąka orkiszowa -
25 g, płatki owsiane górskie - 25 g, mleko 0,5% - 50 ml, banan - 101 g, marchewka -
86 g, papryka czerwona - 47 g, por - 27 g, mała płaska łyżeczka sody oczyszczonej
- 2/3 g, przyprawy; sól, papryka słodka, chilli, cynamon, imbir... według
uznania.
Przygotowanie
omletu było już szerzej omawiane 22 listopada w „kuchennej rewolucji” #07 ;) także cała filozofia zawarta w... [LINK] :) Omlet smażymy pod
przykryciem; ok. 20 min, z jednej i drugiej strony, na średnim/małym „ogniu”. Usmażony omlecior kroimy i przekładamy kremem z jogurtu
naturalnego 3% - 180 g i kakao - 10 g. Technika dowolna... ;) dla opornych
instrukcja w postaci oprawy graficznej pod tekstem. :)
Porcja
liczona na chłopa 70 kg czystej wagi, kaloryczność i makroskładniki... Waga -
674 g, ok. 689 kcal, B [g] - 38, W [g] - 81, T [g] - 23.
Piotr Czesław/Wild Runner's Team
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz