wtorek, 3 listopada 2015

#01 Treningowe kuchenne rewolucje — „Wild Kitchen...” zdrowo, smacznie i prosto!

Potreningowa czysta micha... ;) omlet z trzech jaj... kaszą gryczaną prażoną i groszkiem konserwowym. :)

Omlet... składniki: Jaja x 3 (białko jaja - 120 g, żółtko jaja - 60 g), mąka orkiszowa - 25 g, płatki owsiane górskie - 25 g. mleko 1,5% - 50 ml, cukinia - 50 g, cebula - 44 g, czosnek - 7 g.

Przygotowania; rozbijamy... wsypujemy... wlewamy... kroimy, siekamy... wyciskamy... łączymy i mieszamy. ;) Przyprawiamy; sól, pieprz, papryka ostra/słodka, chilli, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie. Wlewamy na rozgrzaną... posmarowana olejem patelnie i smażymy ok. 20 min z jednej i drugiej strony na średnim/małym ogniu - cała filozofia. ;)

Kasza gryczana prażona... po ugotowaniu - 250 g, groszek konserwowy - 100 g, porcja liczona na chłopa 70 kg czystej wagi, kaloryczność i makroskładniki... ok. 857 kcal, B [g] - 48, W [g] - 103, T [g] - 26.

Piotr Czesław/Wild Runner's Team

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz