niedziela, 22 listopada 2015

#07 Treningowe kuchenne rewolucje — „Wild Kitchen...” zdrowo, smacznie i prosto!

Cześć czołem... ;) niedziela, 22 listopada, dzień święty, dzień odpoczynku... :) Wrzucamy na luz, regenerujemy ciało i umysł, ładujemy baterie, na nowy... pełen wyzwań, tydzień. :) Z cyklu: bedejod - śniadanie na ekranie...  ;) czysta micha, strawa dla duszy i ciała; czoko... ;) omlet mocy.

Omlet... składniki: Jaja x 2 (białko jaja - 80 g, żółtko jaja - 40 g), mąka orkiszowa - 25 g, płatki owsiane górskie - 25 g, mleko 1,5% - 50 ml, banan - 92 g, marchewka - 86 g, por - 21 g, pietruszka 10 g, kakao - 10 g, mała płaska łyżeczka sody oczyszczonej - 2/3 g, przyprawy; sól, papryka słodka, chilli, cynamon, imbir... według uznania.

Przygotowania: rozbijamy... wsypujemy... wlewamy... przyprawiamy; sól, papryka słodka, chilli, cynamon, imbir... i mieszamy. ;) Kroimy... trzemy... siekamy... wsypujemy, łączymy i mieszamy. :) Wlewamy na rozgrzaną... posmarowana olejem patelnie, smażymy pod przykryciem ok. 20 min, z jednej i drugiej strony, na średnim/małym ogniu” - cała filozofia. ;)

Dodatek: twaróg półtłusty krajanka - 72 g ... jasne, że z OSM Pszczyna. ;) Porcja liczona na chłopa 70 kg czystej wagi, kaloryczność i makroskładniki... ok. 633 kcal, B [g] - 42, W [g] - 72, T [g] - 21.

Piotr Czesław/Wild Runner's Team

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz