czwartek, 5 listopada 2015

#02 Treningowe kuchenne rewolucje — „Wild Kitchen...” zdrowo, smacznie i prosto!

Dla zaspokojenia ciekawości... co ty żeresz?”, z cyklu bedejod, czyli będę jadł... ;) potreningowa czysta micha! :) Grillowany/duszony schab na ostro z kaszą jęczmienną perłową, kapustą kiszoną i groszkiem konserwowym.

Schab... mięso wieprzowe 150 g (po przygotowaniu/obróbce termicznej... na gotowo). Porcja... mięso marynujemy, przyprawiamy... ;) według uznania, tu akurat pikantnie, na ostro... ;) lubimy i wkładamy do torebki z silikonowego papieru. Mięcho smażymy... pieczemy na patelni pod przykryciem, bez używania tłuszczu ok. 8/10 min z jednej i drugiej strony, na średnim/małym ogniu - gotowe.

Kasza jęczmienna perłowa... po ugotowaniu - 335 g, kapusta kiszona - 111 g, groszek konserwowy - 60 g, porcja liczona na chłopa 70 kg czystej wagi, kaloryczność i makroskładniki... ok. 772 kcal, B [g] - 65, W [g] - 74, T [g] - 23.

Piotr Czesław/Wild Runner's Team

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz